Distanta: 0km

Altitudine: 1209m

Fundata Casa Muntelui

Punct de plecare

Directii


45.4379 | 25.2676

DISTANTA

KM

MAX ALTI

1324 M

MIN ALTI

877 M

URCARE

1123M

COBORARE

1078M

Sporturi

Mountain Bike
Mountain Bike

Dificultate: Mediu

Durată traseu: 2-4 ore

Asfalt

Drum forestier

Drum de țară

Descriere

Regiunea Fundata, Fundăţica, Şirnea, Ciocanu şamd. este renumită pentru pitorescul aproape ieşit din comun. Deşi în zonă au apărut o mulţime de construcţii care mai strică din peisaj nu ai cum să nu te umpli de energie şi nu ai cum să nu-ţi limpezeşti mintea atunci când privirea cuprinde atât verde şi albastru.
Traseul nostru începe din Fundata însă aşa cum se vede din hartă poate începe din orice altă localitate prin care trecem – Dâmbovicioara, Ciocanu, Şirnea sau Fundăţica.
Tura începe puţin atipic însă nu trebuie să ne plângem întrucât pornim la vale. Pentru 5,8 km tot coborâm până la altitudinea de 895 m, cel mai jos punct al traseului. Iniţial pedalăm pe asfalt, însă după 3 km de la start vom face dreapta, pe drum forestier, spre Dâmbovicioara. De aici începe şi urcarea pe alocuri mai anevoioasă, pe alocuri mai uşoară. Cert este că pentru aproximativ 2 km urcam continuu.
Continuăm şi traversam pe rând satele Ciocanu şi Şirnea de unde vom face dreapta pentru a ne întoarce spre Fundata. În jurul km 20 suntem practic înapoi de unde am pornit, la asfalt, iar cei care doresc se pot opri aici. Traseul însă continuă. Traversează asfaltul şi continuă mai departe pe cealaltă parte a văii, spre Fundăţica. În această regiune, în jurul km 25 vom atinge altitudinea maximă a traseului, 1.328 m.
Tura continuă cu urcări şi coborâri însă de la km 27 vom avea o coborâre lungă de aproape 6 km până în valea de unde reîncepe urcarea spre asfalt. Aceasta are în jur de 800m. Odată ajunşi la asfalt facem dreapta şi continuăm urcarea spre locul de unde am pornit dimineaţă acum aproximativ 3 ore şi jumătate. Urcarea finală pe asfalt are în jur de 4 km.
Traseul este potrivit pentru orice nivel de pregătire. Nu este unul uşor însă nu este nici atât de lung pentru a nu putea fi terminat într-o zi. Cine se descurcă mai greu se poate opri la km 20 aflat chiar la startul traseului.

Vezi mai mult

Vremea

Fundata Casa Muntelui

45.4379 °N / 25.2676 °E